Peter VS Giant Chicken

För de som gillar tecknat för vuxna brukar Family Guy vara välkända. Denna knasiga familj sänds i halvtimmeslånga avsnitt och är kända för att vara provokativa och väldigt udda. Nu har det kommit ut ett nytt onlinespel baserat på serien, nämligen Peter VS Giant Chicken. Tyvärr kan jag redan nu avslöja att spelet håller en ganska låg kvalité, vilket kommer att vara genomgående i denna recension. Det är trist när man producerar sådana här ogenomtänkta spel, då tanken ändå är rätt kul men resultatet dåligt.

Spelupplevelsen

Spelet går ut på ett slagsmål mellan pappan i Family Guy, nämligen Peter Griffin, och den i serien återkommande karaktären Giant Chicken. Tillverkarna bakom spelet har inte lagt någon större möda på att skilja de två karaktärerna åt, förutom när det gäller utseende. De slåss och rör sig på exakt samma sätt, vilket givetvis blir upprepande och tråkigt. När det gäller olika banor finns det tre olika att välja mellan. Skillnaden mellan dessa är minimal, om man bortser från att omgivningen ändrar sig, samt att det kommer nya skämt tagna ur serien. Det enda försöken till förändring som utvecklarna har provat, är att erbjuda uppgradering av vapnen som man slåss med. Men det spelar mindre roll, då själva fighterna ändå är över på ett ögonblick.

Det enda som var någorlunda positivt med spelet är grafiken. Men, det mesta är direkt taget rakt av från tv-serien, så här har man egentligen inte heller lagt ner någon större arbetsmöda. Detsamma gäller för ljudeffekter och musik, som håller låg kvalité och samplingar som inte har något riktigt samband med spelet i sig.

Det är trist att behöva skriva en så här negativ recension, men det finns allt för många brister och fel i spelet för att kunna göra något annat. Det känns inte heller som om man trampar på någon öm tå när det gäller utvecklarna, då man knappast kan tro att det ligger själ och hjärta bakom detta. Kanske skulle spelet kunna bli något bättre om man lade till fler karaktärer, men det är frågan.